Enkelt val av lunch

Tröttheten verkar sitta i och envisas väldigt mycket just nu. Måste dock erkänna att jag har känt mig piggare nu när plusgrader varit här och hälsat på och man hör hur allt snö sakta smälter och droppar bort.

En ledig dag igår som spenderades utan några som helst måsten. Så efterlängtat! Val av lunch blev enkelt då det är en av Theos favoriter och himla enkel att tillaga. Och supergott! Nämligen köttfärsås med färsk spaghetti på mitt egna sätt.

Jag börjar med att hacka två lökar till små tärningar och steker dem tillsammans med ungefär 500 gr köttfärs i en djup stekpanna. Pressar under stekningen ungefär 6 klyftor vitlök. Kryddar sedan med salt, svartpeppar och örtsalt. När köttfärsen fått en fin färg häller jag över 1 burk med skalade plommon tomater. Låter sedan detta få koka upp och därefter småputtra i ungefär 25 minuter.

Vid sidan om steker jag ungefär 10 st körsbärstomater för att sedan blanda ihop med köttfärsåsen. Ni måste bara testa, så himla gott. Serverar sedan med färsk spaghetti!

Nu blir det lite jobb på kliniken innan jag tar helg <3

Hoppas ni får en fin fredag!

Leave a Reply